ПРЕС-РЕЛІЗ

14 червня 2021 Час на прочитання:5 хв.

ПрАТ «Харківський плитковий завод» відкликає згоду та припиняє участь щодо подання Громадською спілкою «Українська асоціація виробників керамічної плитки» заяви у січні-квітні 2021 року про порушення та проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну керамічної плитки незалежно від країни походження та експорту. Про це офіційно повідомлено й громадську спілку, й Міністерство економіки України, до якого було надіслано відповідну заяву.

Ми виступаємо за чесні конкурентні правила поводження на ринку, рівні умови для виробників з будь-яких країн, захист прав покупців на якісну та безпечну продукцію.

“Харківський плитковий завод ніколи не боявся конкуренції. Дизайни, які ми виробляємо, несуть українську автентику та сучасні тренди, тому харківська плитка добре знана у всьому світі, імпортується до 43 країн. Тож захист українського ринку від нездорової конкуренції — це не особиста справа заводу, це державна турбота про свого товаровиробника, про усі 6 підприємств з виробництва керамічної плитки”, - говорить голова Правління ПрАТ «Харківський плитковий завод» Олександр Єфімов.

Ціною плитки, виробленої в Індії, стурбовані не лише в Україні, а й в ЄС. Наша держава може моделювати свої подальші кроки на прикладі європейських країн, які сьогодні вже розглядають варіанти введення антидемпінгових мит на ввезення керамічної продукції з Індії та Ірану. Питання захисту національного виробника однаково вагоме для будь-якої країни, оскільки вони забезпечують наповнення бюджетів усіх рівнів, створення робочих місць, розвиток інфраструктури та соціальну відповідальність у місцях розташування підприємств.