Харківський плитковий завод відкрив новий технологічний цех

19 вересня 2018 Час на прочитання:5 хв.

Харківський плитковий завод відкрив новий технологічний цех

З запуском встановлених в новому цеху сучасних ліній з виробництва керамограніта потужність ПрАТ «Харківський плитковий завод» (ХПЗ) збільшиться до 24 млн кв м в рік. Таким чином ХПЗ, що входить до групи компаній Golden Tile, стає найбільшим виробником керамічної плитки в Східній Європі.

Продукція нового цеху дозволить забезпечити поставки великоформатних плит, популярність яких росте по всьому світу. А також зміцнити лідерські позиції Golden Tile Ceramic Group на внутрішньому ринку і значно розширити експансію на ринку глобальному, підтвердивши статус найбільшого українського експортера.

image

Будівництво нового цеху, який включає в себе дві супер-сучасні лінії, тривало близько двох років. За цей час було спроектовано і побудовано з нуля будівлю нового цеху. Для того, щоб створити самі передові лінії з виробництва керамограніта, було завезено і встановлено найкраще світове обладнання, в тому числі одна з найбільших в Європі печей для випалу довжиною 165,9 метрів.

З запуском нових ліній завершилася друга черга модернізації підприємства, розповів Голова Наглядової ради ПрАТ «Харківський плитковий завод» Валентин Шеветовскій. За його словами, нові потужності дозволять випускати унікальну для України плиту великого формату з керамограніта - матеріалу, який за показниками міцності, зносостійкості і стійкості до вологи, перепаду температур здатний дати фору навіть натуральному каменю.

image

Валентин Шеветовскій підкреслив, що такі складні і масштабні технологічні проекти можна здійснити тільки маючи злагоджену команду професіоналів. «Наші співробітники - це головний секрет нашого успіху. Запуск нових потужностей - це, в першу чергу, саме їхня заслуга, - підкреслив він. - Свою руку до створення сучасного цеху доклали як ветерани ХПЗ, так і наші молоді співробітники. А також наші надійні партнери і підрядники, з якими ми працюємо не один рік ».

У церемонії відкриття нового цеху взяла участь Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. «Запуск такого потужного цеху - загальний успіх бізнесу і влади, - зазначила вона. - Це розвиток виробництва, а відповідно - Харківського регіону в цілому. Це збільшення надходжень до бюджету на 30% - або 40 млн грн. Крім того, це понад 100 робочих місць для жителів Харківщини ", - підкреслила Юлія Світлична.

image

Голова ХОДА вручила Валентину Шеветовскому державну нагороду - Орден за заслуги II ступеня, відзначивши участь ХПЗ в соціальних проектах і постійне зростання соціальних гарантій для працівників заводу. Також керівник області вручила почесні відзнаки кращим працівникам плиткового заводу.

Зі свого боку Валентин Шеветовскій додав, що будівництво цеху такого рівня стало можливим завдяки комфортному бізнес-клімату, створеному на Харківщині. "В останні роки під керівництвом команди ХОДА в Харківській області створено кращий клімат для інвестицій. Взаєморозуміння з владою і підтримка чесного бізнесу в регіоні дозволяють нам планувати і подальше розширення виробництва", - зазначив він.

image

За словами Валентина Шеветовского, для Харківського плиткового заводу, як і для групи Golden Tile в цілому, питання соціального захисту співробітників є одним з головних пріоритетів. Виконуючи домовленості з обласною адміністрацією, керівництво ХПЗ вирішило підвищити заробітну плату на підприємстві на 10%. Крім того, на ХПЗ реалізований цілий ряд соціальних ініціатив, в тому числі, часткова компенсація харчування, пільгові путівки, безкоштовне навчання.

Але цим соціальні ініціативи не обмежуються. Так, Харківський плитковий взяв активну участь у відродженні легендарного футбольного клубу «Металіст +1925». Крім того, підприємство є офіційним партнером Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Лисенко (ХНАТОБ). А також тісно співпрацює з вузами Харкова, в тому числі з Харківським державним університетом міського господарства ім. Бекетова (ХНУМГ).

image

В дальнейших планах ХПЗ – строительство современного фарфорового завода в городе Полонное Хмельницкой области, а также запуск нового, третьего цеха на Харьковском плиточном заводе. «Мы уже привыкли к высоким темпам развития и не собираемся снижать обороты», - подчеркнул Валентин Шеветовский.

image

Як проходив запуск нового цеху на ХПЗ - дивіться в новинних сюжетах:

«Интер» -  https://www.youtube.com/watch?v=TlFsrCLNxMY&feature=youtu.be

ТРК «Україна» - https://www.youtube.com/watch?v=ol1jBUcI2Lw&feature=youtu.be

Сюжет Харківської обласної державної адміністрації - https://www.youtube.com/watch?v=pTR0gZa_SVc&feature=youtu.be

«Вечірні новини» Харькова - https://m.youtube.com/watch?v=FCMo9MGAPCk

 

А зовсім скоро - наше відео з запуску нового цеху. Слідкуйте за оновленнями!