Минулого року Харківський плитковий завод здав «екзамен на зрілість»

25 січня 2021 Час на прочитання:5 хв.

Таку думку висловив засновник Golden Tile Ceramic Group, голова Наглядової ради Харківського плиткового заводу Валентин Шеветовський у програмі «Велике інтерв’ю», відповідаючи на запитання щодо найуспішнішого для підприємства року.

«Минулого року увесь світ, й ми у тому числі, зіткнулись з викликами до яких не були готові, - зазначив Валентин Шеветовський. – Як на мене, 2020-й рік став таким собі випускним шкільним екзаменом, коли стає очевидно як ти вчився та працював останні 10-12 років».

Чи правильно обрано продукцію, чи гідно поводилися з працівниками, чи готові працювати в умовах, коли зміни відбуваються кожен день? Засновник Golden Tile Ceramic Group наголошує, що задоволений результатами, які отримала група.

«Ми побачили, що плитка – це такий продукт, який споживається, навіть в умовах пандемії. Мені розказували, що під час березневого карантину, коли закривалися місця продажу плитки, люди чергували, телефонували, просили аби їм продали плитку, - розповів Валентин Шеветовський. - Минулого року в усьому світі, не тільки в Україні, споживання плитки зросло. Не в усіх галузях промисловості справи були гаразд. А споживання плитки, будівельних матеріалів зросли. Що є добрим знаком. Коли людина починає робити ремонт – це говорить, що у країні все буде добре».

Весною Харківський плитковий завод вимушений був майже повністю зупинити виробництво, відправити людей по домах. «Зрозуміло, що наші працівники не можуть працювати з дому, - говорить голова Наглядової ради заводу. – Та через невеликий час люди почали проситися на роботу. Й це було не питання матеріальної вигоди, бо ми платили зарплатню у розмірі двох третин увесь час, коли люди вимушені були сидіти вдома.

Тож ми вирішили реалізувати декілька соціальних проектів: усіх бажаючих ми розбили на п’ять бригад, які займались благоустроєм території, які розбили чудовий яблуневий сад, висадили багато кущів роз. Ми дійшли до таких куточків, на які зазвичай не хватало часу.

Ми переконалися, що людська гідність, бажання бути залученим до гарної справи, бажання бути задоволеним собою та своєю працею – це великі мотиватори для наших людей».

А якщо екзамен успішно складено, можна націлюватись на нові вершини та йти до ще більш значних перемог.