Лабораторія Харківського плиткового заводу акредитована нотифікованим органом Європейського Союзу

15 січня 2021 Час на прочитання:5 хв.

 Така акредитація підтверджує компетентність лабораторії та якість проведених нею випробувань на відповідність продукції європейським стандартам безпеки для людини, майна та навколишнього середовища. Відтепер випробування керамічної продукції, проведені в лабораторії у Харкові, визнаються на всій території Євросоюзу й надають заводу право наносити маркування СЄ на продукт, а також підписувати Декларацію про відповідність (Declaration of Performance - DoP).

Знак CЄ у країнах Європейського Союзу єдиним знаком, що підтверджує. А продукція, яка не відповідає директивам і гармонізованим стандартам Європейського Союзу, що зобов'язують нанесення знака СЕ (CE Mark), не допускається на внутрішній ринок ЄС.

Перевірка, яку провів європейський орган по сертифікації DEDAL - ATTESTATION AND CERTIFICATION на відповідність вимогам EN 14411 та Регламенту Construct Products Regulation - CPR EU №305\2011»(CPR) продукції ПАТ «Харківський плитковий завод», підтвердила компетентність Служби вхідного контролю ПАТ «Харківський плитковий завод» на право проведення випробувань готової продукції на відповідність EN 14411 (Test report) і видачу Declaration of Performance - DoP.

«Три сертифіката відповідності на різні категорії продукції, які отримала наша лабораторія, - це важливий сигнал не тільки для харківського заводу, а й для всієї галузі в цілому. - впевнений голова Наглядової ради Харківського плиткового заводу Валентин Шеветовський. - Раніше ми змушені були відправляти зразки плиток на експертизу за кордон. Тепер же зможемо робити це на місці, в Україні. Це дозволить не тільки заощадити і час, і ресурси, спрямувавши натомість їх на виробництво, а й збільшити свою частку на європейському ринку».

Отримані сертифікати:

  • CERTIFICATE №193 (Сеramic tiles. Dry-pressed ceramic tiles with low water absorption 0.5%<Eb≤3% (BIb)),
  • CERTIFICATE №194 (Сеramic tiles. Dry-pressed ceramic tiles with low water absorption Eb≤0.5%, for internal and external floorings (BIa)),
  • CERTIFICATE №195 (Сеramic tiles. Dry-pressed with water absorption Eb>10%, for internal walls (BIII))

Довідково:

Головне завдання Служби вхідного контролю (лабораторії) ПАТ «Харківський плитковий завод» - це вхідний контроль сировини, напівфабрикатів, а також контроль готової продукції. Якщо сировина або напівфабрикат не відповідають стандартам, вони не допускаються на підприємство.

Лабораторія Харківського плиткового заводу працює цілодобово. Вона оснащена сучасним обладнанням, яке для України є унікальним. Рентгенофлуоресцентний спектрометр, наприклад, визначає хімічний склад від літію до урану, тобто практично усю таблицю Менделєєва.

Знак СЄ (маркування СЄ, СЄ марка, знак відповідності СЄ, CЄ Mark) був юридично введений в дію в 1993 році (згідно з директивою 93/68/EEC рішенням № 768/2008/ЄC). У перекладі з французької мови скорочення CЄ означає «європейська відповідність» - "conformité européenne", тобто європейський сертифікат якості.