Харківський плитковий завод закупив і передав міській клінічній лікарні №25 нове медобладнання

14 січня 2021 Час на прочитання:5 хв.

Коагулометр Coag 4D / D-dimer призначений для повного кола досліджень системи згортання крові із застосуванням різних комбінацій форм представлення результатів. Пристрій було куплено за кошти Харківського плиткового заводу. Те що для покупки обрали саме коагулометр - не випадковість, оскільки у нинішніх умовах боротьби з коронавірусом COVID-19 у медичного закладу була гостра потреба в подібному приладі для аналізу крові.

«Підприємство не в перший раз надає допомогу нашим медикам і в цей раз ми хотіли закупити кисневий концентратор для міської клінічної лікарні №25. Ця лікарня знаходиться в нашому Індустріальному районі і більшість працівників заводу звертаються у разі потреби за медичною допомогою саме туди. Але порадившись з головним лікарем, зрозуміли, що нагальніше для лікарні зараз саме коагулометр - ефективний, а головне точний, інструмент для дослідження згортання крові у пацієнтів ", - розповів голова Наглядової ради Харківського плиткового заводу, депутат Харківської обласної ради Валентин Шеветовський.

Сучасні технології дозволяють проводити діагностику, аналізи і тестування різних систем організму з максимально високою точністю і результативністю. Коагулометр - це спеціалізований тест для перевірки і діагностики системи гемостазу, він простий у використанні і зручний у роботі. Їх використання стало вже нагальною потребою в поліклініках, в хірургії та відділеннях невідкладної допомоги, пологових будинках.

"При лікуванні пацієнтів, які хворіють на COVID-19, дуже важливо правильно підібрати дозування ліків. Цей прилад дозволяє більш точно підбирати дози препаратів, які попереджують тромбоутворення. Тому що одна з головних проблем, яка виникає при інфікуванні коронавірусом, - це тромбоутворення, - каже головний лікар міської клінічної багатопрофільної лікарні №25 Вячеслав Вакуленко. - У нашій лабораторії до цього робилася лише частина аналізів, які здатний проводити цей прилад. І кожен лікар самостійно приймав рішення про дозування на підставі свого досвіду ".

Принцип вимірювання коагулометра Coag 4D / D-dimer заснований на аналізі розсіювання світла, що пропускається через пробу, що аналізується. Завдяки кольоровому сенсорному екрану і зрозумілому інтерфейсу працювати з приладом дуже легко і для початку роботи на приладі не потрібно навіть спеціального навчання. Висока специфічність і чутливість аналізатора завдяки використанню методу нефелометрії дозволяє працювати з ліпемічними та іктеричними зразками. А наявність вбудованого термопринтера, 2 портів USB (для перенесення даних на флеш-пам'ять або підключення до зовнішнього принтера чи ПК), кольорова індикація кожного каналу, вбудована база даних результатів, побудова калібрувальних кривих, можливість підключення сканера штрих-код створюють максимальну зручність в роботі.

Меню аналізів
• 
PT - протромбіновий час (МНО -міжнародне нормалізоване відношення);
• AРТТ–активований частковий тромбопластиновий час;
• TT - час тромбіновий;
• FIB - концентрація фібриногену;
• Фактори згортання крові – II, V, VII, X, VIII, IX, XI, XII;
• Інгібітори згортання крові – APC, Protein C, Protein S, LA;
• Визначення D-dimer ( в комплектації Coag 4d /d-dimer);
• Додаткове налаштування повсякденних тестів користувача.