Харківський плитковий завод не є та ніколи не був учасником аукціону на розробку родовища цирконію поблизу Маріуполя

18 лютого 2021 Час на прочитання:5 хв.

Керівництво ПрАТ Харківського плиткового заводу спростовує інформацію про те, що вони, нібито, є учасниками тендеру на розробку родовища цирконію в пгт Нікольське біля Маріуполя. Відповідна інформація про те, що ХПЗ, нібито, є учасником аукціону з’явилась на сайті Радіо Свобода 17 лютого 2021 року (https://bit.ly/2OQ1P5O)

«У деяких виданнях з’явилась інформація, нібито наш завод є учасником аукціону в пгт Нікольське. Одразу хочу спростувати цю інформацію та роз’яснити нашу позицію. Наш завод дійсно півроку тому надсилав лист про попередню зацікавленість щодо участі в аукціоні на вже сформовану Азовську ділянку з Інвестиційного атласу Держгеонадр. Але це був лише лист про зацікавленість (для більш детельного вивчення інформаці про ділянку надр) —він не робить нас учасниками аукціону», — сказав Олександр Єфімов, Голова правління ПрАТ «Харківський плитковий завод».

Він пояснює, що за законом за таким листом на адресу Держгеонадра підприємство не отримує статусу учасника аукціону. Для отримання статуту завод мав би подати відповідну заяву на сайті Prozorro та сплатити гарантійний внесок.

«Ми цього не робили. Більше того, весь цей час ми вивчали інформацію про цей об’єкт, позицію громади та мешканців місцевості по цій темі та перспективі розробки родовища там. Після опрацювання всієї інформації ми прийняли рішення не приймати участь у аукціоні», — додав Олександр Єфімов.

За його словами, Харківський плитковий завод, ніколи не брав й не братиме участь у конкурсах, тендерах чи заходах, що обурюватимуть місцеві громади. Здоров’я та безпека громадян, їх благополуччя та затишок у громадах, завжди стоятимуть на першому місці у роботі підприємства.

Наша компанія - соціально-відповідальний бізнес, який підтримує українську армію, надає допомогу учасникам АТО, покращує матеріально-технічну базу лікарень та університетів.