Ціни на газ «пробили стелю». Як на це реагує промисловість та чи виживе вона за таких умов?

06 жовтня 2021 Час на прочитання:5 хв.

Цього місяця одна тисяча кубометрів газу для “Голден Тайл” обійшлась у 25 500 грн. У листопаді цей самий обсяг газу, може коштувати ще дорожче. Таке зростання ціни є катастрофічним для промисловості Україні в т.ч. і для нас, що може привести до купи непередбачуваних
наслідків:

1) Ми експортуємо керамічну плитку у 43 країни світу, рік за роком працюючи над привабливістю бренду Made in Ukraine. Ми доклали значних зусиль аби зайти у світові мережі Leroy Merlin, Topps Tile, Hornbach, OBI та ін. Для усіх наших партнерів цінова стабільність є однією з ключових вимог, оскільки вони займаються довгостроковим плануванням діяльності і їм важлива передбачуваність. За даних умов ми не можемо запропонувати конкурентну ціну на нашу продукцію, адже у Туреччині газ коштує $300/м3, у Польщі - €300, у Іспанії - €340. Тепер, можна вважати, що вікно можливостей для бренду Made in Ukraine майже зачинилось.

2) Харківський плитковий завод, що входить до Golden Tile Ceramic Group, регулярно входить до топ 10 платників податків регіону. Лише за І півріччя 2021 року ми виплатили 194 млн грн податків до бюджету. З огляду на ситуацію, що склалась, державі не потрібні ці кошти. Не потрібні 4,37 млн військового збору, що ми сплатили за перші 6 місяців цього року. Не потрібні кошти на підтримку медичної галузі у період загострення covid. Не потрібні гроші на утримання громад. Натомість держава своєю Великою бездіяльністю робить усе, щоб відправити людей на ринок праці, тим самим посилюючи навантаження на держбюджет.

Наша позиція: заробляти на продажі газу 1000% - це мародерство.

Вимагаємо від Уряду, тимчасово встановити максимальну ціну до 500 доларів за 1000 м3.

Незалежність Держави починається із потужної промисловості!

Збережемо Україну разом!